Zwarte fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Zwarte fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Zwarte fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Bij een fietstas uitzoeken, kijk je natuurlijk ook naar de kleur ervan. Het is wellicht geen doorslaggevende factor. Maar toch neem je vaak een kleur die bij jou past of die je mooi vindt. Is een zwarte fietstas wellicht iets voor jou? Je ziet de kleur zwart bij veel fietstassen terugkomen. Het is misschien wel de meest gebruikte kleur, voor zowel dubbele als enkele fietstassen. Je kan hieruit concluderen dat het de favoriete kleur is van een hoop mensen. Maar wat zijn de voordelen van zwarte fietstassen? Zijn er specifieke voordelen van een zwarte fietstas? Jazeker, en we laten je ze hieronder zien!

10 voordelen van een zwarte fietstas

Je denk misschien zwart is zwart en het draait om persoonlijke voorkeuren …en hebt hier helemaal gelijk in. Iedereen heeft wel een lievelingskleur, maar toch zijn er ook andere (praktische) voordelen van een zwarte fietstas. Wil je er meer over weten, kan je ze hieronder gaan ontdekken ..lees je al snel verder?

1. Een zwarte fietstas is stijlvol

Op de eerste plaats is zwart een stijlvolle kleur …en zelfs een beetje classic. Het is ook een nette en geraffineerde kleur die je voor verschillende situaties kan gebruiken. Je kan het gebruiken voor een neutrale opstelling, maar ook om bv. professioneel over te komen met zwart. Het is ook een tikje mysterieus en sexy, zwart is voor velen daarom een aantrekkelijke kleur om te gebruiken. Je kan zwart dus perfect gebruiken omdat het een mooi klassieke kleur is, of de kleur van je fietstas basic wilt houden. En het past waarschijnlijk ook prima bij je stijl.

2. Het past bij elke andere kleur

Het voordeel is ook dat je zwart (net zoals bij de kleur wit), kan combineren met elke andere kleur van je outfit. Voor een fietstas wellicht iets minder relevant dan je andere kledingstukken. Maar bij langere fietsritjes, of het dragen van onze Rohtar fietstas (je kan die van ons namelijk ook omtoveren tot rugtas of schoudertas) toch handig om te weten. Je kan zo rood, geel of pimpelpaars dragen en toch je fietstas perfect laten matchen met de rest van je stijl. Of misschien wil je er zelf nog wel leuke accenten op aanbrengen, wat ook in elke kleur kan. Misschien wil je iets leuks aan de rits hangen of een andere accessoires eraan vastmaken.

3. Zwart is een stoere kleur

De reden dat een zwarte fietstas vaak door jongens (of mannen) gekozen wordt, is omdat het een stoere kleur is. Je kan het een beetje vergelijken met blauw of andere “coole” kleuren.

4. Unisex

Een andere voordeel is dat zwarte fietstassen voor dames en heren zijn. Je ziet er over het algemeen meer de mannen mee rondfietsen, maar ook steeds vaker dames. Het is een kleur die bij iedereen past. Vaak zie je dat mannen gaan voor een zwarte fietstas, of blauwe. En hoewel kleur heel persoonlijk is, zie je toch dat vrouwen vaker gaan voor andere kleuren zoals bv. onze rode fietstas. Maar uiteindelijk zijn onze kleuren voor iedereen die ze mooi vindt, en maak daarom vooral ook je eigen keuze hierin. Onze zwarte variant is altijd populair en daarbij hebben we ook nog trendy kleuren en de wat fellere zoals onze gele fietstas.

5. Je kan zwart in alle seizoenen gebruiken

Het voordeel van een zwarte fietstas is dat hij in alle seizoenen kan worden gebruikt. Zwart kan je namelijk goed in de winter dragen, maar ook prima in de lente / zomer en herfst. Wil je een fietstas die qua kleur niet seizoensgebonden is, zit je met zwart dus helemaal goed. In de lente komen vaak lichte en kleurrijke varianten wat beter tot zijn recht, hoewel deze natuurlijk ook prima altijd kunnen worden gebruikt. Het is maar net hoe je omgaat met mode, maar zwart is dus altijd goed.

6. Je ziet er minder snel vlekken op

Een ander voordeel van zwarte fietstassen is dat je er niet snel vlekken op ziet. Ga je een keer ergens langs, of zit er een moddervlekje op de fietstas …dan valt dit veel minder snel op bij een zwarte fietstas. Je moet hem natuurlijk wel weer snel (en netjes) schoonmaken, want dat ben je natuurlijk aan onze Rohtar fietstas verplicht!

7. Het geeft je een volwassen look

Over het algemeen geeft een zwarte fietstas je een wat meer volwassen look. Het is een tamelijk serieuze kleur en geeft je een correcte uitstraling. Afhankelijk van hoe belangrijk dit voor je is en in welke situatie je hem gebruikt, kan dit een factor zijn om voor een zwarte variant te gaan. De andere kleuren zijn juist weer heel trendy, en we hebben zo een mix aan kleuren waaruit iedereen kan kiezen.

8. De kleur flatteert ook bijna iedereen

En zwart staat bijna iedereen goed. Je kan er ook niet veel aan fout doen. Het is ook een kleur die een beetje helpt afkleden, maar de vraag is of dit ook zo relevant is bij een fietstas. Verder zal je er met een zwarte fietstas ook vaak witter uitzien, afhankelijk van hoeveel je in de zon ligt natuurlijk. Het valt met name in de zomer iets meer op, in de winter zal dit effect iets minder zijn.

9. Ideaal voor zakelijke fietstas gebruikers

Meestal zie je in zakelijk kringen ook toch wel de kleur zwart gebruikt worden. En hiermee is een zwarte kleur fietstas dan ook wellicht een geschikte keuze. Ga je vaak in pak naar je werk, of draag je normaal een zwarte koffer met je mee? Zwart is dan waarschijnlijk de beste kleur voor je, bij het maken van een keuze. En helemaal wanneer je hem ook “zakelijk” gaat gebruiken. Het is een nette klassieke kleur, die je een professionele uitstraling geeft. Je wil die boodschap en wellicht een bepaalde “dresscode” uitstralen naar iedereen waarmee je zaken doet. En met zwart zit je dus altijd goed.

10. Zwart raakt nooit uit de mode

Een ander leuk weetje is dat zwart nooit uit de mode raakt. Je krijgt elk jaar weer een nieuwe “modekleur” om je oren geslingerd, maar zwart kan je er altijd mee combineren. Met wit kan dit ook, echter is dit meer een zomerkleur. Verder is wit ook een magneet voor vlekken en zie je er elk spatje opzitten. Je zal dus ook een schoonmaakdoekje moeten meenemen (in je fietstas) om deze ook echt wit te houden. Zoals je inmiddels weet is zwart wat minder een vlekkenmagneet, en kan je er dus wat makkelijker mee wegkomen.

Is zwart ook jouw kleur?

Het is aan jou om te bepalen of een zwarte fietstas bij je past. Misschien draag je nooit zwart, of moet je er een beetje aan wennen. Toch is zwart een van de meest gebruikte kleuren voor kleding en accessoires, en dus ook voor fietstassen. Mede door alle voordelen die we je hebben genoemd in dit artikel …maar kies natuurlijk altijd een kleur die jij mooi vindt!