Voordelen RSS

Enkele Fietstas, Fietstas, Rohtar, Tips, Voordelen -

Het gebruik van fietstassen ligt in Nederland in een lijn met tulpen, kaas en klompen. Die laatste is natuurlijk met een lach bedoeld en fietsen zou ook wat minder makkelijk gaan bij het dragen hiervan. Maar het is wel duidelijk dat we bepaalde kenmerkende gebruiken hebben in ons land en fietstassen om spullen in te vervoeren is hier 1 van. 

Vaak denken mensen bij het horen van fietstassen gelijk aan de dubbele variant uit grootmoeders tijd. Terwijl er vandaag de dag juist ook veel gebruik wordt gemaakt van de enkele fietstas. In de toekomst zal die trend waarschijnlijk alleen nog maar groter worden, gezien de toepassing ervan in de praktijk. 

We gaan je in dit artikel laten kennismaken met de opkomst van deze relatief nieuwe variant van de fietstas, wat de voordelen ervan zijn en laten we je zien welke 5 extra’s de Rohtar fietstas heeft …ben je al benieuwd?

Meer lezen

Dubbele Fietstas, Enkele Fietstas, Fietstas, Rohtar, Tips, Voordelen -

In ons prachtige Nederland houden we echt van fietsen. We staan dan ook niet voor niks op de eerste plaats, wanneer we praten over het aantal fietsen per inwoner. Met 1,1 fiets per inwoner, gevolgd door Denemarken en Duitsland met 0,8 fiets per inwoner, daarna met 0,4 fiets per inwoner Noorwegen en de hekkensluiter van de top 5 die wordt vertegenwoordigd door Zweden staan we dan ook riant op de nummer 1 positie. 

Omdat we eenmaal op reis vaak een hoop meenemen, maken we veel gebruik van fietstassen. Je hebt hier een flink aantal verschillende soorten in van tassen op de bagagedrager, onder het zadel tot aan het stuur. 

We gaan het in dit artikel hebben over dubbele fietstassen, de meest bekende variant fietstas die in grote aantallen wordt gebruikt. Hieronder kan jij zien waarvoor je ze in de praktijk kan inzetten, wat de voordelen zijn en hoe je de beste keuze maakt voor jouw eigen fietstas. Lees je al snel verder?

Meer lezen

Enkele Fietstas, Fietstas, Kenmerken, Rohtar, Tips, Voordelen -

In een wereld waar meer dan 100 miljoen fietsen jaarlijks worden geproduceerd, volgens het Worldwatch Earth Policy, is het vrij logisch dat er ook in grote aantallen accessoires worden gebruikt om jouw fietservaring naar het volgende level te brengen. We nemen eenmaal op pad met de fiets tevens graag een hoop spullen mee. Vandaar dat fietstassen zo populair zijn, niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. 

Nederland is goed voor zo'n 25 miljoen fietsen, met een opkomende markt van elektrische fietsen. Bij normale fietsen wordt er nu al veel gebruikt gemaakt van de fietstassen. Het gemak van elektrische fietsen (waarbij het gewicht van bagage minder belangrijk wordt) zal er naar alle waarschijnlijkheid toe leiden dat ze nog meer gebruikt gaan worden. 

In dit artikel ga je meer lezen over de oorsprong van fietstassen, waarom ze zo populair zijn en hoe jij een goede keuze kan maken bij de aanschaf ervan.

Meer lezen