Rode fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Rode fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Rode fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Het mag duidelijk zijn dat rood gelijk in het oog springt, met name fel rode kleuren. Net zoals onze gele fietstas, is er ook bij de rode fietstas gekozen voor een primaire kleur. Weliswaar zit er een tintje in om ze speciaal te maken. Maar wat is er zo bijzonder aan rood, los van dat het alleen een blikvanger is? We gaan het je hieronder laten zien. En ook in welke situaties het vaak gebruikt wordt …lees je mee?

10 voordelen van een rode fietstas

Klaar om de pluspunten van rode fietstassen te ontdekken, we hebben er 10 voor je op een rijtje gezet.

1. Het is een gewaagde kleur

Om te beginnen is rood een kleur voor mensen die durven, niet bang zijn om bekeken te worden en een tikje avontuurlijk zijn ingesteld. De kans is groot dat mensen namelijk kijken naar je rode fietstas, omdat ze niet heel vaak voorkomen. En hiermee is het een gewaagde kleur. Je neemt onze fietstas niet alleen mee op de bagagedrager, maar kan er ook een rugtas of schoudertas van maken. Zo krijg je dus nog meer de aandacht en loop je er trendy bij. Hij valt nog net iets meer op dan onze gele fietstas, en een stuk meer dan de zwarte fietstas …die allebei weer andere voordelen hebben. Houd je wel van een beetje aandacht, ga dan voor een rode variant!

2. Een rode fietstas komt warm over

Maar rood geeft ook veel warmte, je ziet vast wel eens iemand met een rode outfit, rode auto of rood interieur …het komt heel zwoel over. Het is een kleur die je meestal in een goede stemming brengt. En het staat ook vaak goed. Bij het dragen van een rode fietstas breng je die boodschap dus ook een beetje over. Het laat zien dat je er bewust voor hebt gekozen rood te dragen. Verder heb je rood natuurlijk in verschillend tinten. En die van onze rode fietstas is fel maar ook met een vleugje oranje, wat hem (naar ons idee) nog specialer maakt dan standaard rood.

3. Je valt er meer mee op

Met een rode fietstas val je sowieso ook een stuk meer op. En mensen zullen je van heinde en verre iets eerder spotten. Het is leuk dat je ermee opvalt, maar er zitten nog meer voordelen aan deze attentiewaarde. Tijdens fietsen door het verkeer, zal je namelijk ook beter opvallen. Het is dus eigenlijk ook een veiligheidsaspect. Verder hebben overigens op al onze fietstassen een reflecterende driehoek op de achterkant zitten, en ook het logo aan de zijkant weerkaatst licht. Zo val je dus binnen een lichtveld, hoe dan ook altijd meer op om veiliger door het verkeer te bewegen. We hebben zelfs nog een fluitje in het sluitstuk van de hengsels verborgen, om nog meer de aandacht te trekken indien dit echt nodig is.

4. Sportief en energiek

En rood is ook een sportieve kleur, het geeft energie. Je kan een rode fietstas dus prima meenemen op je fietsritje naar de sportschool. Het laat zien dat je er klaar voor bent (ook al heb je daar natuurlijk geen rode fietstas voor nodig). We laten alleen zien hoe de kleur rood zicht vertaald, naar bepaalde ideeën en emoties die erbij komen kijken. Het kan dus (bewust of onbewust) een bepaald gevoel overbrengen en wellicht andere zaken triggeren.

5. Passie, kracht en ook leiderschap

Je hebt vast weleens gehoord over onderzoeken die zijn gedaan naar de kleur rood, en dan met name bij sportteams. Het schijnt namelijk dat wanneer teams aan elkaar gewaagd zijn de kleur rood vaker dan niet een doorslaggevende factor laat zien. Zo winnen teams met een rood shirt (of met rode aspecten erin) vaker dan teams die andere kleuren dragen op hun outfit. Het zou de tegenstander imponeren, omdat het een dominante kleur is. Voor nu praten we nog over kleine verschillen en onderzoeksresultaten. En het is maar de vraag hoe dit speelt bij een rode fietstas (het overheersende karakter). Toch is het een leuk weetje en kan het in bepaalde situaties misschien in je voordeel werken.

6. Zomerkleur

Het is ook de kleur van de zomer, met rood ben je er helemaal klaar voor. Je hebt dit ook met een gele fietstas die ook tot de lente en zomerkleuren behoort. Een lekker fris en fruitig kleurtje voor iedereen die klaar is voor de zomer!

7. Rood in de Chinese cultuur

Overigens is rood een belangrijke kleur in de Chinese cultuur …het staat voor geluk, vreugde en welvaart. De kleur rood wordt in China ook vaak gebruikt. Het is ook altijd wel mooi om al die verschillende rode kleurtinten, zo duidelijk aanwezig te zien in een land. Verder wordt de kleur rood ook vaak gebruikt bij Chinese bruiloften. Het geeft aan dat er een vruchtbare, trouwe en lange relatie in het verschiet ligt. En hoeveel hiervan klopt (of dat het deels bijgeloof is), laat het zien dat de kleur rood dus veel meer betekenissen heeft dan je wellicht in eerste instantie zou denken. Zo heb je in ieder geval genoeg verhalen te vertellen, wanneer mensen aan je vragen “waarom heb je eigenlijk voor een rode fietstas gekozen”?

8. Goed te combineren met andere kleuren

En rood is ook weer zo’n kleur die je heel goed met andere kleuren kan combineren. Zo staat het mooi bij andere lente- en zomerkleuren bv. geel en oranje …maar ook prima met blauw, wit of zwart. Je bent dus vrij in het maken van de prachtigste combinaties. Je moet alleen een beetje oppassen met roze, want dat kan nogal vloeken met elkaar. Maar veruit het grootste scala kleuren gaan prima samen met rood. Je kan het dus vrijwel altijd goed matchen met jouw outfit. Tenzij deze alleen maar uit roze kledingstukken en accessoires bestaat natuurlijk.

9. Het is een aantrekkelijke en romantische kleur

En rood maakt ook aantrekkelijk, en staat voor passie en romantiek. Het is niet voor niks waarom je op Valentijnsdag meestal rode rozen, hartjes en andere dingen ziet opduiken. Het is de kleur van liefde en zet altijd net wat meer de sfeer. Je hebt natuurlijk verschillende kleuren rood, en die van onze rode fietstas is niet fel donker rood. Maar heeft ook een beetje geel / oranje er doorheen gemengd. Het maakt de tas dus wel aantrekkelijk, maar is ook niet overladen met teveel emoties. Zo is hij wat beter te gebruiken in alle situaties. Toch is hij wel bijzonder mooi en zal ook anderen dit zeker opvallen!

10. Modekleur zomer 2020

En rood is een van de modekleuren in de lente en zomer van 2020. Nu praten we wel specifiek over de kleur “scarlet red”, maar die van ons komt er dicht bij in de buurt. De modekleuren zijn getipt door Pantone en worden elk jaar bekend gemaakt zodat mensen hier een beetje op in kunnen spelen.

Wat vind jij van een fietstas in de kleur rood?

Je weet nu welke invloed de kleur rood, en wellicht ook een rode fietstas kan hebben op jezelf en jouw omgeving. Maar het belangrijkste is natuurlijk …vind je het een mooie kleur? Wil je toch liever een andere kleur dan hebben we die natuurlijk ook voor je in onze webshop!