Gele fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Gele fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Gele fietstas: de fietstas voor elke situatie!

Wil jij eruit springen met een lekker optimistisch kleurtje? En houd je wel van een frisse en zomerse kleur op je rug, aan de schouder of op jouw bagagedrager? Je hebt dan met een gele fietstas gevonden wat je zoekt. Geel staat voor een hoop dingen, en kan je ook in talloze situaties prima gebruiken. Het is een mooie trendy kleur die goed opvalt. In dit artikel laten we je iets meer zien over waarom de kleur zo goed past bij veel dingen, en de boodschap die gele fietstassen bewust en onbewust overbrengen.

10 voordelen van een gele fietstas

Je weet dat geel een primaire kleur is, en het altijd een vrolijke uitstraling geeft aan alles. En dus ook aan je fietstas, het is weer eens iets heel anders dan zwart of een andere neutralere kleur …we laten je hieronder zien hoe dit zich in de praktijk vertaald.

1. Een gele fietstas is trendy

Ga je voor een de kleur geel, laat het zien dat je trendy kleuren omarmt. Het kan je heel goed staan, maar is een kleur die niet bij iedereen past. Verder is het ook een redelijk tijdloze kleur, omdat je altijd weer geel (in verschillende tinten van donker tot licht) terug ziet komen. Het is ook wel modern, tegenwoordig zie je dat felle kleuren het goed doen en er lekker uitspringen. Je hebt met een gele fietstas dan ook zeker niet voor een standaard kleur gekozen. En ook in het verkeer zal je er goed mee opvallen (we hebben overigens ook nog een reflecterende driehoek aan de achterkant en logo aan de zijkant geplaatst …dus je valt altijd goed op).

2. Geel is een vrolijke kleur

Het staat ook wel voor vrolijkheid en zorgt toch (ook al is het maar klein) voor een bepaalde stemming. Je zal positief overkomen bij andere mensen, wanneer je aankomt fietsen of het aan de schouder of op je rug overal meeneemt. Misschien doet het ook een beetje denken aan bloemen, zonnebloemen of tulpen en geeft het een warme groet naar mensen. Het is een kleur die blijdschap uitstraalt en je kan hem dus prima in je vrije tijd gebruiken (overigens is zakelijk tegenwoordig ook geen probleem).

3. Het brengt je in de vakantiestemming

Het zal geen verassing zijn, maar geel brengt je over het algemeen ook alvast in de vakantie stemming. Je kan dus alvast met een gele fietstas voorsprong nemen op je strandvakantie in het zonnige zuiden of elders in de wereld …door af en toe weg te dromen van de vakantie die komen gaat. De kans is groot dat geel in verband staat met zon, strand en het in bloei staan van de natuur. Het is een kleur die je alvast dat gevoel geeft, en anderen om je heen ook. Je kan hem natuurlijk ook prima meenemen op vakantie wanneer het zover is. Hij is namelijk prima te gebruiken voor alle fietsroutes die je wilt gaan rijden, maar ook tijdens het wandelen over de boulevard.

4. De kleur staat voor intellect en geluk

In hoeverre een gele fietstas hieraan een bijdrage levert is natuurlijk maar de vraag, toch wordt het wel vaak gezien als een intellectuele kleur. Verder representeert het in de Chinese cultuur de aarde en staat het voor welvarendheid en geluk. Het kan dus zijn dat mensen ineens heel anders tegen je aankijken (al zal dat eerder met een hele hoop andere dingen te maken hebben). Maar het zijn toch leuke weetjes.

5. Ideaal voor lente en zomer

En geel is natuurlijk een perfecte kleur om in aanloop naar de lente te overwegen. Het laat zien dat de zomer eraan komt, vaak zie je ook een trend verschuiving in kleuren naarmate het zonnetje warmer wordt en het lekkere zomerse weer in aantocht is. Het is een zomerse kleur, en onze gele fietstas heeft een mooie fel en opvallende geeltint.

6. Je kan geel goed combineren

Het zal je vast wel zijn opgevallen, maar geel kan je met veel kleuren combineren (wat overigens niet voor alle kleuren geldt). Hiermee is geel een kleur in zijn eigen klasse. Je kan geel namelijk prima combineren met felle groene kleuren, maar ook met roze (fel en pastel) of bv. paars. En ook met zwart, grijs en natuurlijk wit is het perfect te combineren. Maak je outfit dus compleet met een hippe gele fietstas (die je soms ook gebruikt als rugtas of schoudertas, waardoor het opeens heel relevant wordt). Het is een kleur waarbij je dus niet zoveel fout kan doen, in combinatie met ander kleuren die je gebruikt.

7. Fietstassen in het geel zijn koeler

Het is ook een “cool” kleurtje maar je bent vast wel bekend met het principe dat donkere kleuren warmte absorberen, en licht ze meer afketsen. Je merkt dit het meest bij zwart en wit …zwart absorbeert (bijna) al het licht waardoor het object warmer zal aanvoelen, wit kaatst praktisch alles af en blijft koeler. Maar hoe gaat deze regel dan op voor geel? In het algemeen geldt dit dus ook voor tussentinten. Je kan dus stellen dat donkere kleuren (donkerblauw, bruin etc.) ook warmer zullen aanvoelen, omdat ze dichter bij zwart liggen. En lichte kleuren zoals geel (en zeker licht en fel geel) blijven dus iets koeler. Zo blijven de spullen in een gele fietstas dus ook iets koeler. Betekent dit dat je het als koeltas kan gebruiken of je gele fietstas met laptop in de zon moet laten liggen? Nee absoluut niet, hij zal evengoed warm worden …maar iets minder snel dan bv. de zwarte variant.

8. Spontane kleur en frisse uitstraling

Verder straal je er gewoon een hoop spontaniteit mee uit en is het een kleur die fris en fruitig is. Met geel ben je helemaal blits, en hij is ook goed te gebruiken in alle situaties. Neem hem dus lekker mee naar het strand, tijdens stedentrips maar ook prima naar je werk. Onze gele fietstas heeft overigens nog meer voordelen. Je weet al dat het al een 3-in-1 tas is (rugtas, schoudertas en natuurlijk zijn primaire doel …de fietstas). Maar hij is ook waterproof, veilig in het verkeer (reflecterende onderdelen) en bestaat uit hoogwaardige materiaalsoorten. We hebben hier bewust voor gekozen, zodat jij waar krijgt voor je geld. Terwijl de prijs-kwaliteitverhouding ook in je voordeel is …we vragen namelijk een eerlijke prijs en zeker niet de hoofdprijs.

Is geel iets voor jou?

Het is natuurlijk aan jou, want geel moet wel een beetje bij je passen. Je kan het natuurlijk ook eens proberen, met een gele fietstas steel je namelijk sowieso de show. En je hebt hem ook niet altijd bij je, dus zeker het proberen waard. De kleur geel is overigens wel populair, mede vanwege alle voordelen die je in dit artikel hebt kunnen lezen. Veel mensen kiezen natuurlijk gewoon voor geel, omdat ze het een mooie kleur vinden. Maar toch zijn er een aantal aspecten die hieraan ten grondslag liggen, vandaar dat we je deze willen meegeven. Zo kan je nog eens kijken of een gele fietstas goed bij je past, of toch misschien liever gaat voor een van onze andere mooie kleuren (zoals rood of zwart, die ook weer hun eigen voordelen hebben) …neem een kijkje in onze webshop en maak je keuze!