Fietstas voor iedereen: van Student tot CEO!

Fietstas voor iedereen: van Student tot CEO!

Fietstas voor iedereen: van Student tot CEO!

Je denkt bij fietstassen misschien aan een bepaalde doelgroep die ze gebruikt. En natuurlijk is dat zo, maar het gaat hier om een aantal doelgroepen die samen toch wel heel groot zijn. Het komt omdat een fietstas universeel is en iedereen er weer andere dingen in meeneemt. Vandaar ook dat studenten, fietsliefhebbers en zelfs zakenlieden ze gebruiken. Weliswaar bestaan er veel verschillende soorten fietstassen, en ben je opzoek naar een fietstas die bij jou past. In dit artikel laten we je zien waarvoor fietstassen gebruikt worden. Verder laten we je ook zien waarom een Rohtar zo geschikt is voor iedereen die onderweg iets mee wil nemen.

Je kan een fietstas voor elke situatie gebruiken

Bij elke situatie kan je een andere fietstas gebruiken. Zo heb je enkele fietstassen, dubbele fietstassen en allerlei andere fietstassen die je overal op of aan jouw fiets kan hangen. Maar vaak wordt er gekozen voor een enkele fietstas (of soms dubbel), omdat hier de meest gangbare zaken altijd wel in passen. Ontdek hieronder waarvoor een fietstas allemaal wordt gebruikt.

1. Ideaal voor studenten

Je ziet steeds meer studenten op pad gaan met een fietstas. Tegenwoordig worden er veel meer spullen meegenomen, en heb je dus ook wat extra ruimte nodig. Een trendy fietstas waarmee je er ook nog goed uitziet is dan ook geen overbodige luxe meer. En je vindt ze dan ook steeds meer in het straatbeeld terug. Je kan hierbij denken aan het meenemen van wat studieboeken of schrijfwaren, wat eten of drinken en een kleine laptop om huiswerk op te doen. Het voordeel van de Rohtar fietstas is dat je hem ook als rugtas kan gebruiken. Zo kan je hem makkelijk meenemen op de fiets naar een bus of trein, om hierin vervolgens op je laptop te gaan werken. Het levert je weer wat extra tijdswinst op. Maar je kan hem in de lunchpauze ook meenemen, door er een rugtas van te maken en wat kleine boodschappen in te vervoeren (die je later weer lekker kan opeten of drinken).

2. Voor leuke fietsavonturen

Wil je lekker gaan toeren door natuurgebieden, of andere plaatsen ontdekken waar je nog nooit bent geweest? Dan wil je vast wel wat meenemen voor onderweg. Een paar boterhammen, fruit of wat drinken past allemaal in een normale fietstas en zorg voor wat extra energie tijdens je fietsritjes. Je kan hem ook gebruiken om souvenirs in mee te nemen, vanuit de lokale ontdekkingen die je doet in Nederland of erbuiten. En verder kan je natuurlijk ook wat extra kleding meenemen of andere dingen die je onderweg nodig hebt, of wilt gebruiken. Voor fietsliefhebbers die niet een enorm grote tas willen meesjouwen, is onze enkele fietstas met 25 liter inhoud meer dan genoeg. Je kan er alle dingen in meenemen die je veel gebruikt, zonder dat hij te groot en lomp is. Ideaal en makkelijk in gebruik.

3. Handig tijdens sporten

Wil je eigenlijk eens wat vaker op de fiets naar de sportschool, maar vind je het altijd zo onhandig met spullen meenemen? Stop het gewoon in een enkele fietstas. Een handdoek, wat sportkleding en een shake passen er makkelijk in. Maar je kan hem natuurlijk ook op de fiets zelf gebruiken. Tijdens het wielrennen of mountainbiken wil je liever niet teveel op je rug meeslepen, maar een kleine fietstas voor de spullen die je wel nodig hebt is juist heel handig (we hebben zelfs nog een iets kleinere variant van 18 liter, welke nog geschikter is voor tijdens wielrennen). Je kan hierbij denken aan een reparatiesetje, eten en drinken of telefoon (die zal vaak niet in je strakke wielerpakje passen). In feite overal waar je heen gaat om te sporten, kan je de enkele fietstas op je rug naartoe meenemen. Hij zit ook comfortabel en neemt niet teveel ruimte in beslag. En dat is precies wat je zoekt tijdens het sporten.

4. Je fietstas gebruiken tijdens shoppen

Ga je lekker een dagje shoppen in Amsterdam, Eindhoven of Rotjeknor? De kans is dan groot dat je met de trein gaat. Het voordeel is namelijk dat je niet hoeft te parkeren, en ook geen kosten kwijt bent hieraan. Misschien ga je wel op de fiets naar de trein toe, of wil je een kleine fiets meenemen of huren in de stad die je bezoekt. Dan is een fietstas (zeker eentje die makkelijk op de fietst kan worden geplaatst, en eraf kan worden gehaald) wel handig om mee te nemen. En die van ons neem je dus zelfs op je rug mee, of je kan er een schoudertas van maken. Neem zo wat eten en drinken mee, geld om mee te shoppen en andere spulletjes welke je op die dag nodig hebt. En wanneer je na het eten en drinken dan wat ruimte over hebt, kunnen er ook wat spullen in mee die je hebt aangeschaft.

5. Om werk gerelateerde zaken in mee te nemen

Je ziet ook steeds vaker een fietstas voor werk worden gebruikt. Het is makkelijk, want je kan er op de eerste plaatst je lunchpakketje in meenemen. En hoeft dit dus niet meer apart in een tas of koffer te doen. En die koffer zal wellicht ook overbodig worden, documentatie of andere belangrijk dingen passen namelijk ook makkelijk in je fietstas. Vaak wordt er ook een zakelijke laptop meegenomen, waarop nog wat werk kan worden gedaan of nog wat e-mails kunnen worden weggewerkt. Met onze fietstas zie je er gelijk een stuk blitser uit, door de opvallende kleuren en het trendy design. Voor de liefhebbers van een zakelijke uitstraling hebben we natuurlijk ook gewoon zwart, die prima pas bij andere nette kleding en die wat luxer oogt.

Waarom kies je voor een Rohtar fietstas?

Je hebt al een paar voordelen van onze fietstas voorbij zien komen, en dan met name de mobiliteitsfactor. Waar je doorgaans fietstassen op een fietst plaatst, kan je die van ons namelijk ook veranderen in een rugtas. Zo kan je hem simpel van je fiets meenemen, wanneer je te voet verder gaat. Maar niet iedereen is dol op spullen meenemen op je rug, vandaar dat we er nog een extra manier aan hebben toegevoegd. Er kan namelijk ook een schoudertas van worden gemaakt. Zo draag je hem ook makkelijk mee en kan je er ook zo wat uitpakken of instoppen, zonder dat je hem eerst van je rug hoeft te halen. Verder is er ook goed nagedacht over veiligheid (reflecterende driehoek op de achterkant, en logo aan de zijkant + een handig fluitje), het in weer en wind droog houden van je spullen met de waterproof materialen die we hebben gebruikt en de simpele manier waarop je hem kan plaatsen en afhalen.

En in welke situaties gebruik jij een fietstas?

Zit je vaak op de fiets dan is de kans groot dat een fietstas voor een hoop gemak zal zorgen. Je zal dan natuurlijk moeten kijken welke spullen er allemaal in moeten passen. Maar in de meeste gevallen zullen de dagelijkse spullen die je meeneemt wel in een enkel fietstas passen. Een dubbele fietstas heeft zo’n 50 tot 60 liter inhoud, en een enkele zit dus op 25 liter. Toch zie je dat ze vaak recht toe recht aan zijn en niet altijd even praktisch zijn. Hoewel je het niet zou zeggen is die van ons ook 25 liter, maar dan slim afgewerkt waardoor hij mooi compact is. Ga voor jezelf na wat je ongeveer nodig hebt, en maak dan je keuze!