Fietstas kopen: 10 tips waar je op moet letten?

Fietstas aanschaffen tips, Fietstas kopen tips, Fietstas kopen voordelen -

Fietstas kopen: 10 tips waar je op moet letten?

In Nederland houden we van fietsen, waarbij vaak ook een hoop spullen worden meegenomen tijdens onze fietstochtjes. De beste manier om ze op je fiets te vervoeren is in de vorm van een fietstas.

Ga je een fietstas kopen dan moet je wel even op een aantal zaken letten. Het gebruiken van een fietstas is namelijk voor iedereen weer anders. Verder heb je misschien ook wel bepaalde voorkeuren die je wenst op een fietstas.

We gaan je hieronder 10 tips geven voor het aanschaffen van de juiste fietstas. Hierdoor zal je keuze een stuk makkelijker worden. Kijk je al snel verder?


10 aandachtspunten voor een fietstas kopen

Neem onderstaande punten door zodat je altijd een goede keuze maakt bij het kopen van een nieuwe fietstas.


1. Het soort fietstas

Je zal eerst moeten nagaan wat voor soort fietstas er aangeschaft gaat worden. Zoals je misschien wel weet zijn er tal van fietstassen die in verschillende situaties gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan bv. fietsvakanties waar je volop bagage meeneemt en de tassen letterlijk overal aan je fiets hangen.

In de meeste gevallen gaat de keuze echter tussen de enkele fietstas of dubbele fietstassen. Die worden het meeste gebruikt. De enkele variant zal wat vaker worden gebruikt voor dagelijkse spullen die meegaan naar werk, studie of vrijetijdsactiviteiten.

Een dubbele fietstas kopen doe je vaak voor nog meer ruimte.


2. De inhoud van een fietstas

De grootte van je fietstas hangt helemaal af van waarvoor je hem gaat gebruiken. Op de eerste plaats zal je een keuze moeten maken tussen een enkele of dubbele. In de meeste gevallen zijn enkele fietstassen groot genoeg voor het meenemen van laptops, eten en drinken, kleding, papierwerk of andere zaken. Maar ben je echt heel specifiek op zoek naar een bepaalde maatinhoud, kijk dan altijd even naar de specificaties.

Dubbele fietstassen zijn meer bedoeld voor het doen van wekelijkse boodschappen, tuinaarde, de wat langere fietstochten of andere dingen.

Kortom, fietstassen zijn, afhankelijk van het soort, vaak groot genoeg voor de specifieke doelen die ze hebben. Maar check het anders ook nog even. Dan weet je het echt zeker.


3. Multifunctioneel

Sommige fietstassen worden vastgemaakt aan de fiets, dubbele fietstassen zitten bv. aan de bagagedrager. Ze zijn handig voor het vervoeren van grote spullen. Maar niet echt heel veelzijdig.

Enkele fietstassen kunnen ook worden gemonteerd, maar zitten in de meeste gevallen vastgeklikt. Hierdoor kan je ze eenvoudig van je fiets halen, voor wanneer ze niet nodig zijn. Zonder dat je continue met een fietstas rondrijdt.

Je hebt echter ook nog de multifunctionele fietstas die kan worden omgetoverd. Ze kunnen van fietstas tot rugtas naar schoudertas worden getransformeerd. De Rohtar enkele fietstas beschikt over deze multifunctionaliteit!


4. Veiligheid

Veilig door het verkeer kunnen fietsten is heel belangrijk. Je kan die veiligheid vergroten door nog meer aanwezig te zijn in drukke situaties. Tijdens een fietstas kopen kan je dan ook letten op reflecterende delen van de tas.

Bij Rohtar hechten we hier veel waarde aan, vandaar ook dat onze modellen een driehoek hebben die reflecteert wanneer er licht op komt. Verder is ook ons aanwezige logo gemaakt van datzelfde materiaal.

In het kliksysteem van de schouderbanden op onze tas vind je zelfs een klein fluitje. Het lijkt een minuscuul veiligheidsaspect, maar wij houden van details. Zo is zelfs voor noodsituaties de fietstas functioneel gemaakt.


5. Fietscompatibiliteit

Fietstassen zijn gemaakt om op alle fietsen te kunnen worden gemonteerd, althans de meeste modellen. Het kan alleen wel verschillen per situatie en fiets. Je zal hier dan ook altijd even op moeten letten.

Doorgaans gaat de montage of het vastklikken heel eenvoudig, zeker bij de Rohtar fietstassen. Wij hebben verschillende modellen fietstassen die makkelijk te plaatsen zijn. Hierdoor heb je er nog meer plezier van!

Heb je een elektrische fiets? Dan moet je even opletten bij een fietstas kopen, of er genoeg ruimte is tussen accu en bagagedrager. Zit deze elders, is er natuurlijk niks aan de hand.

6. Kwaliteit van materiaalsoorten

Bij fietstassen spelen de gebruikte materiaalsoorten een belangrijke rol, om verschillende redenen. Zo zijn fietstassen van degelijk materiaal steviger, veiliger en prettiger in gebruik. Helaas is niet overal de kwaliteit hetzelfde.

Wij van Rohtar gebruiken uitsluitend 100% hoogwaardige kwaliteitsmaterialen voor onze fietstassen. In onze ogen vinden wij namelijk dat klanten van ons merk, de beste gebruikerservaring verdienen. Je ziet dit terug in veel aspecten van onze tassen.

Bedenk bij een fietstas kopen dat je er waarschijnlijk lang gebruik van wilt maken. Hiervoor zijn goede materialen een absolute must. Zo heb je ook echt lang plezier van jouw fietstassen.


7. Waterdichte fietstas kopen

Om je spulletjes veilig en droog te vervoeren, is het slim voor een waterdichte fietstas te gaan. Let hierbij overigens goed op. Sommige modellen die je vindt in andere winkels zijn enkel waterafstotend.

Dit is prima voor wat spatjes, maar niet bij veel water. Je hebt dan toch echt een waterdichte variant nodig, die tot de naden is beschermd. Zo kan er dus geen ongewenste wateroverlast ontstaan in je fietstas.

De Rohtar fietstas heeft niet alleen een waterafstotende en beschermende buitenlaag, maar is ook waterdicht.


8. Gebruiksvriendelijkheid

Het belangrijkste is dat je een goed ervaring beleeft met de fietstas. Je let hierbij op verschillende wenselijkheden en ziet ook graag nog wat onverwachte extra’s terug op de fietstas. Zo sta je elke dag weer te popelen om de fietstas te gebruiken.

Wij van Rohtar zetten graag een paar stappen extra, om onze klanten meer dan tevredenheid te bieden. Zo besteden we veel aandacht aan onze fietstassen. En zullen we dit in de toekomst ook blijven doen.

Ben jij al benieuwd naar de Rohtar fietstassen, neem dan een kijkje in onze webshop!

9. Prijs-kwaliteitverhouding

Een fietstas kopen doe je vanuit een bepaalde behoefte, maar je mag natuurlijk beste kijken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De goedkope fietstassen die je tegenwoordig overal kan vinden, zijn bv. niet altijd van de allerbeste kwaliteit. Vaak wordt er gekort in duurzame materialen, ontwikkelingskosten en ontstaan ze uit massaproductie. Je ziet het ook aan de stof, die tevens in veel gevallen niet degelijk aanvoelt.

Te dure oplossingen inzetten voor dagelijks gebruik van je fietstas, hoeft ook niet. Zo heb je hele dure lederen fietstassen van honderden euro’s. Je staat er natuurlijk vrij in te gaan voor dit soort tassen, maar ze bieden niet veel extra’s in verhouding tot de meerprijs.


10. Klantenbeoordelingen

Een fietstas kopen doe je met bepaalde wensen, onze tips en 1 daarvan is kijken naar wat klanten ervan vinden. Het is een goede graadmeter om te zien of hij goed wordt ontvangen, of dat er wellicht minpunten aanzitten. Veel klanten schrijven er graag over en leggen in detail uit wat de voor- en nadelen zijn van de gebruikte fietstassen.

Wij hebben daarom ook klantenbeoordelingen op onze website staan. Ze zijn overigens niet alleen voor andere klanten bedoeld, voor wat extra keuzehulp. Maar ook om ons op de hoogte te stellen of we goed bezig zijn. Je kan de klantbeoordelingen vinden bij onze fietstassen.


De Rohtar fietstas kopen een slimme keuze?

We besteden veel aandacht, tijd en liefde aan onze Rohtar fietstassen. We blijven ook altijd innoveren voor een ultieme beleving. Ga je een fietstas kopen bij ons, verwacht dan een eerlijke (voordelige) prijs.