Fietstas Kopen? Bekijk hier 10 tips voor aanschaf!

Fietstas Kopen? Bekijk hier 10 tips voor aanschaf!

Je wilt een fietstas aanschaffen …maar zit met je handen in het haar waar je allemaal moet gaan letten hiervoor. Gelukkig hebben wij hieronder een 10-tal aankooptips voor je die het een stuk makkelijker maken. Zo ga je een fietstas kopen die ook echt aan al jouw wensen en eisen voldoet. Want hoewel je er misschien niet gelijk bij stilstaat, kunnen en nog best een aantal haken en ogen zitten aan een fietstas kopen (of bestellen). Met onderstaande tips ben je echter compleet op de hoogte van alle belangrijkste factoren die erbij komen kijken, ontdek ze hieronder.

De beste fietstas kopen doe je met deze 10 tips

We gaan je hieronder 10 tips geven, om een fietstas kiezen simpeler te maken. Ze variëren in het soort fietstas dat je wilt kopen, veiligheid en bepaalde kenmerken waar je misschien ook nog niet over heb nagedacht. Neem alle tips door en gebruik eruit welke jij relevant vindt bij het maken van een keuze.

1. Het soort fietstas

Logischerwijs zijn er allerlei fietstassen, en zijn er ook verschillende wensen en eisen. Maar doorgaans zal het merendeel een enkele of dubbele fietstas willen gebruiken. Hierbij is de enkele fietstas zeer populair, omdat het compact ruimte biedt en voor de meeste fietsliefhebbers genoeg is. Bij een fietstas kopen moet je dus eerst het doel bepalen, ofwel waarvoor je hem gaat gebruiken. Is hij bedoeld voor grote hoeveelheden boodschappen, een laptop / spulletjes / telefoon …of is hij voor een fietsvakantie? Nadat je het soort fietstas hebt gekozen, ga je kijken naar de grootte ervan in de volgende tip.

2. Inhoud van de fietstas bepalen

Het is bij een fietstas kopen slim om naar de maatinhoud te kijken. Zo voorkom je verassingen en passen al jouw spulletjes er gewoon in. Je wilt immers wel dat alles erin gaat wat je mee wilt nemen. En dit hoeft niet altijd tot op de centimeter nauwkeurig (tenzij vereist uiteraard), zolang je maar een idee hebt wat je wilt vervoeren. De enkele fietstas van Rohtar heeft een 25 liter inhoud, en is ook enigszins flexibel. Hierdoor kunnen de meeste spullen er wel in worden meegenomen. Heb je toch meer ruimte nodig, kan je beter voor dubbele fietstassen of echte reistassen gaan die aan je fiets kunnen worden vastgemaakt.

3. Materiaalsoorten

Fietstassen zijn er in verschillende materialen. Hierbij kan je denken aan standaard kunststof, leer of PVC. Ze hebben allemaal weer bepaalde voordelen (en soms nadelen). Zo heb je de wat “goedkopere” varianten, met standaard kunststof materialen. Hoewel deze ook prima kunnen zijn, is de kans op waterdoorlating en slijtage wat groter. Meestal gaat het om de basis “bulk” modellen. Dan heb je natuurlijk ook leer, vrij duurzaam maar ook duurder in prijs. En de meer hoogwaardige kunststoffen zoals PVC, fietstassen die niet snel slijten en waarin je spullen veilig zijn. We hebben bij de Rohtar fietstassen gekozen voor de laatste, kwalitatief goede oplossing en die tevens qua prijs-kwaliteitverhouding ook goed zit.

4. Gebruiksvriendelijkheid of extra’s

Het is een vrij standaard gegeven, maar je wilt de fietstas simpel kunnen gebruiken. Je zal bij een fietstas kopen een paar zaken in de gaten moeten houden. Zoals de bevestiging, en of deze bv. binnen enkele seconden aan je fiets kan worden geklikt en eraf kan worden gehaald zonder problemen (zoals de Rohtar fietstassen, met sterke beugeltjes). Verder zijn onze fietstassen innovatief, omdat je er naast een fietstas ook een rugtas en schoudertas van kan maken. Zo draag je hem met alle gemak overal mee naartoe als je fiets geparkeerd staat, en kan je hem weer vastklikken wanneer je weer gaat fietsen.

5. Waterproof is niet waterafstotend of werend

Het lijkt hetzelfde maar dat is niet helemaal correct. Je hebt namelijk verschillende classificaties hoe een fietstas beschermt is tegen water. Zo zijn er tal van fietstassen die waterafstotend of -werend zijn. Je tas is hiermee bv. beschermt tegen een lading druppels die uit een boom waaien, nadat het geregend heeft. Maar wil je ook in een hoosbui beschermt zijn tegen water, en belangrijke dingen in je tas droog houden? Dan zal je toch echt een waterproof fietstas moeten hebben die geen water doorlaat in de stof. Onze fietstassen zijn gemaakt van PVC waterafstotend en waterproof materiaal, zelfs tot aan de naden die op een bepaalde manier gestikt zijn.

6. Kleur bepaalt veel

Je ziet veel modellen in het zwart, of andere standaard kleuren. Heel mooi en stijlvol, maar de keuze uit een paar flitsende kleuren die je niet vaak ziet is natuurlijk ook leuk. Wij hebben een aantal flitsende kleuren voor je in ons assortiment.

7. Veiligheidsaspecten

En die kleuren zijn niet alleen uniek en mooi …maar ook duidelijk in het verkeer. Ze dragen met de felle trendy kleuren dus ook bij aan de verkeersveiligheid. We hebben naast onze zwarte fietstassen bv. gele en rode varianten. Daarbij hebben we tevens gedacht aan andere veiligheidsaspecten. Op de fietstas zit namelijk aan de achterkant een reflecterende driehoek, en ook het merklogo aan de zijkant is reflecterend. Hiermee licht de fietstas op, nadat er bv. met de koplampen van een auto op geschenen wordt. Tevens zit er ook nog een fluitje in de fietstas weggewerkt, bij de sluiting van de hengsels …handig voor wanneer je even snel de aandacht moet trekken.

8. Prijs-kwaliteitverhouding

We raden je aan goed te kijken naar de prijs en kwaliteit die een fietstas heeft. Je wilt gerust wel iets betalen voor kwaliteit, maar ook weer niet teveel. Er zijn namelijk veel fietstassen die precies hetzelfde zijn, maar toch in prijs verschillen. En wij houden ook graag alles in balans, hierbij staat wel de kwaliteit bij ons hoog in het vaandel om de consument lang te laten genieten van zijn of haar fietstas. Maar we gaan niet meer rekenen dan nodig, en hoeven ook niet de hoofdprijs te ontvangen. We maken liever goede producten tegen een betaalbare prijs zodat onze klanten tevreden zijn. Neem het dus mee in je overweging.

9. Een fietstas kopen op basis van goede reviews

In de meeste gevallen kunnen reviews je een goed beeld geven, over hoe de fietstassen worden ontvangen door andere klanten. Het is natuurlijk geen bindend advies doch wel een slimme graadmeter. Wil je een fietstas kopen, bekijk er dan minimaal een paar en / of de gemiddelde beoordelingen.

10. Je fietstas kiezen naar eigen wens

Misschien zijn er nog een paar dingen waar je zelf speciaal op let, bij het aanschaffen van een nieuwe fietstas. We raden je wel aan om efficiënt te zijn, neem dus geen fietstas van 65 liter indien 25 liter meer dan genoeg is. Zo kan alles mee op je fietsreis, is hij niet overbodig lomp en loop (fiets) je er ook lekker stijlvol bij. Verder dient hij ook praktisch te zijn. En natuurlijk simpel in gebruik, zodat je er niet lang mee hoeft te lopen stoeien wanneer je op pad gaat.

Hebben deze tips je geholpen?

We hopen natuurlijk van wel, zodat je ze als keuzehulp kan gebruiken. Zijn er toch nog vragen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen …we helpen je graag tot in detail verder, zo ga je een passende fietstas kopen waar jarenlang door alle seizoenen plezier aan kan worden beleeft.