Fietstas inspiratie: draag de tas in elke situatie!

Fietstas inspiratie: draag de tas in elke situatie!

Fietstas inspiratie: draag de tas in elke situatie!

Een fietstas is zeer nuttig voor tal van situaties. Vrijwel de meeste mensen die iets meenemen op de fiets, zie je er dan ook mee rijden. Je zal snel denken aan studie of werk gerelateerde spullen die je erin kan vervoeren. Maar je kan hem natuurlijk voor nog veel meer dingen gebruiken. We gaan je hieronder wat fietstas inspiratie meegeven, om te laten zien waarvoor het nog meer handig kan zijn een fietstas te gebruiken …ontdek ze snel.

7 fietstas inspiratie tips

Want er zijn zoveel dingen die je erin kan meenemen, en het zou zonde zijn om fietstassen niet optimaal te benutten. Helemaal met onze Rohtar fietstas …die eigenlijk veel meer is dan een fietstas alleen!

1. Studie

Tijdens je studie sleep je meer mee dan je denkt. Het kan daarom ook zeker praktisch zijn om een fietstas te gebruiken. Je bent vaak onderweg op de fiets, naar de trein of bus, haalt tussendoor nog wat boodschapjes bij de supermarkt voor de lunchpauze en andere eet- en drinkmomenten en na de lessen ga je vaak nog even samen met medestudenten (of vrienden en vriendinnen) de stad in. Om je wat fietstas inspiratie te geven, kan je in onze Rohtar fietstas genoeg kwijt zoals: een laptop, snoeren, rekenmachines, studieboeken, een agenda (veel studenten gebruiken nog een echte agenda), muziekdragers, telefoons, schrijfwaren, eten en drinken (brood, fruit, waterflesjes, eiwitshakes, tussendoortjes), kledingstukken en veel meer. Het goede nieuws van onze fietstas is ook dat je hem als rugtas en schoudertas kan gebruiken, en dus naast op je fiets ook kan worden meegenomen …ideaal toch, wat wil je nou nog meer?

2. Werk

Je ziet veel mensen naar hun werk gaan met koffertjes, een standaard plastic tas met spullen erin of een rugtas die eigenlijk veel te groot is. Hoewel je er genoeg spullen in kwijt kan is een koffertje niet altijd nodig, een plastic tas niet altijd even duurzaam en een oude rugtas weleens aan vervanging toe. Verder kan je een plastic tas niet op je rug meenemen (kan wel, maar is niet echt praktisch), en een koffer ook niet. Terwijl een rugtas niet makkelijk aan je fiets kan worden gehangen, of bv. als schoudertas kan worden gebruikt. Wij hebben met onze Rohtar fietstas dan ook een ideale mix gemaakt door een 3-in-1 tas te creëren, waar je alle kanten mee uit kan. Neem er je lunchpakket in mee, maar ook met alle gemak documentatie en een zakelijk laptop. We hebben verschillende kleuren, zodat er altijd een leuke voor je tussen zit.

3. Sportschool

Je kan naar de sportschool gaan met de auto, of natuurlijk op de fiets. Welke manier je ook kiest, er zijn altijd een aantal spullen die je in de sportschool nodig gaat hebben. Hierbij kan je denken aan een wat eten en drinken, een handdoek, sportsupplementen, wat extra kleding en schoenen, douchegel en shampoo voor tijdens het douchen na de training en je telefoon. In feite kan dit in een grote sporttas, maar die kan niet aan je fiets worden gehangen en til je ook niet simpel mee op jouw rug. Een rugtas zou kunnen maar die kan je ook niet aan je fiets hangen (wat natuurlijk soms praktischer is, zeker bij wat langere afstanden). Met onze Rohtar fietstas kan dit allemaal wel. Verder hebben ze ook sportieve kleuren en zijn ze veilig in het verkeer (met de reflecterende driehoek op de achterkant en logo op de zijkant). Je spullen komen verder ook veilig en droog aan, omdat we gebruik hebben gemaakt van hoogwaardig en waterproof materiaal voor onze fietstassen.

4. Zwemmen

Wil je lekker gaan zwemmen, en er op de fiets heengaan? Neem dan onze fietstas mee om je handdoek, zwembroek en douchespullen in mee te nemen. Je kan hem trouwens ook gebruiken, wanneer je niet op de fiets gaat. Het is namelijk ook een prima rugtas of schoudertas, en al je spullen passen er gemakkelijk in. En het is nog een trendy tas ook, dus je steelt tevens de show. Je kan hem ook meenemen naar het strand of andere plaats waar buiten kan worden gezwommen. Heerlijk voor in de lente en zomer, en makkelijk om al jouw spulletjes in op te bergen.

5. Winkelen

Ben je van plan de stad in te gaan met vrienden en vriendinnen, of echt een dagje te gaan shoppen in andere grote steden? Een compacte rugtas met wat eten en drinken, samen met de rest van je spullen is dan wel handig. Je kan natuurlijk ook met de fiets gaan, of een fiets op locatie huren. Op die manier kan je jouw rugtas makkelijk ombouwen tot een fietstas, door de daarvoor bedoelde bevestigingsbeugels te gebruiken. Je klikt hem op praktisch elke bagagedrager en hoeft tijdens het fietsen de tas dus niet op je rug te houden. Kom je op de bestemming aan, klik hem dan weer eenvoudig van de bagagedrager en maak er weer een rugtas of schoudertas van. Wij hebben onze Rohtar fietstas een lekker compact uiterlijk gegeven, terwijl je er toch een rijkelijke 25 liter inhoud in kwijt kan. Hierdoor is hij voor elke situatie geschikt.

6. Boodschapjes

En nog wat fietstas inspiratie, maar eigenlijk meer een standaard gebruiksmethode is het doen van wat boodschappen. Je haalt waarschijnlijk 1 keer per week de grote boodschappen, maar vaak haal je ook tussendoor nog wat kleine dingen. Verse groentes, een stukje vlees of die fles wijn. Het is natuurlijk milieubewust om zelf je tas mee te nemen, maar het moet ook een beetje praktisch zijn en zeker op de fiets. Je wilt de boodschappen het liefst tijdens je ritje aan de fiets hangen en weer meenemen wanneer je nog even een andere winkel induikt voor wat extra producten. Je kan dit met onze fietstas gemakkelijk doen, en er ook redelijk wat in kwijt.

7. Plezierritjes

Verder zijn er ook altijd die leuke fietsroutes door natuurgebieden. Heerlijk met de zon op je gezicht en een lekker licht doch verkoelend briesje, je haren laten wapperen tijdens het toeren door prachtige plaatsjes. Onderweg wil je ook iets eten en drinken, en kan dit natuurlijk het beste in een fietstas doen. Je zit ook een groot deel van de tijd op de fiets, dus waarom zou je het op je rug mee dragen? Verder wil je tijdens dit soort uitjes even helemaal niks met je telefoon doen (hooguit om een beetje te navigeren). De kans is groot dat je hem in de fietstas laat en samen de lokale cultuur opsnuift, mensen leert kennen en leuke dingen gaat doen tijdens je ontdekkingsreis. In Nederland zijn er zoveel leuke fietsroutes en plaatsen waar je nooit komt, leuk om ze te ontdekken en praktisch om een kleine fietstas mee te nemen op reis. Ook voor vakanties in het buitenland natuurlijk prima geschikt!

Waar ga jij een fietstas voor gebruiken?

Met een flinke dosis fietstas inspiratie, weet je nu waar onze fietstas eigenlijk allemaal toe in staat is. Er zijn natuurlijk nog meer situaties, waarvoor je er eentje kan gebruiken. Maar het geeft je wel een beeld over de veelzijdigheid van fietstassen in het algemeen en waarvoor je hem allemaal in kan zetten …en helemaal onze Rohtar gezien de flexibiliteit ervan, samen met de extra nuttige functies.