Enkele fietstas: 10 voordelen van een enkele fietstas!

Enkele Fietstas, Fietstas, Rohtar, Tips, Voordelen -

Enkele fietstas: 10 voordelen van een enkele fietstas!

Het gebruik van fietstassen ligt in Nederland in een lijn met tulpen, kaas en klompen. Die laatste is natuurlijk met een lach bedoeld en fietsen zou ook wat minder makkelijk gaan bij het dragen hiervan. Maar het is wel duidelijk dat we bepaalde kenmerkende gebruiken hebben in ons land en fietstassen om spullen in te vervoeren is hier 1 van.

Vaak denken mensen bij het horen van fietstassen gelijk aan de dubbele variant uit grootmoeders tijd. Terwijl er vandaag de dag juist ook veel gebruik wordt gemaakt van de enkele fietstas. In de toekomst zal die trend waarschijnlijk alleen nog maar groter worden, gezien de toepassing ervan in de praktijk.

We gaan je in dit artikel laten kennismaken met de opkomst van deze relatief nieuwe variant van de fietstas, wat de voordelen ervan zijn en laten we je zien welke 5 extra’s de Rohtar fietstas heeft …ben je al benieuwd?


De enkele fietstas is populair

Het is echt niet zo dat veel mensen enkel maar voor dubbele fietstassen gaan. Hoewel ze ook hun voordelen hebben, is er een kanteling in het gebruik van de fietstas. Je ziet daarom juist steeds vaker de enkele fietstas opduiken in het hedendaagse straatbeeld. Waarom? Het heeft te maken met wat er wordt meegenomen, hoe we dit doen en er met de fietstas natuurlijk ook nog een beetje stijlvol uit willen zien.

Je ziet het niet alleen bij fietsers, maar ook in de trein of op andere openbare plekken. Mensen nemen vaak wat spullen mee voor hun werk of studie, eten en drinken maar ook bv. laptops zie je steeds vaker opduiken. Het stelt mensen in de gelegenheid onderweg te werken, wat ze later weer tijd bespaart.

Maar al deze dingen moeten wel worden meegenomen en er is niet altijd de behoefte voor dubbele fietstassen. Vandaar dat de enkele fietstas onder een groot publiek zo populair is. Door het simpele gebruikersgemak ervan.


Fietsliefhebbers kiezen steeds specifieker

We leven in een tijd waar “specialisme” het woord van de dag is, waarbij we met een verfijnde instelling kunnen zoeken naar oplossingen voor bepaalde situaties. Het resultaat van een steeds slimmer wordende maatschappij met veel meer talent en keuze in expertises. Je ziet het overal in terug wat voordelen te bieden heeft voor ons allemaal.

Vandaar ook dat fietsers niet meer zo nodig verplicht zijn voor dubbele fietstassen te gaan, maar werkelijk zelf hun ideale bagagetas kunnen kiezen. En de enkele fietstas, die vaak van alle gemakken is voorzien, springt hier dus flink uit. Het draait uiteindelijk om de ervaring van de eindgebruiker.

Voor overige specifieke situaties kan er weer gekozen worden voor andere fietstassen. Maar wat opvalt is dat voor de dagelijkse dingen de enkele variant toch wel zeer in de smaak valt. We gebruiken hem simpelweg dan ook steeds vaker.


Dubbele fietstassen vs. enkele fietstas

Ben je nog in dubio of je wellicht toch moet gaan voor wat meer ruimte, of de andere pluspunten die een dubbele fietstas te bieden heeft? Het is inderdaad zo dat ze ook zo hun voordelen hebben, waarvan grotere opslag er 1 is. Dit klassieke model is dan ook zeker niet verdwenen en wordt nog veelvuldig gebruikt door een hoop fietsers die er dol op zijn.

De enkele fietstas daarentegen past veel beter in het moderne straatbeeld. Ze zijn vaak wat beter afgestemd op waar mensen tegenwoordig een fietstas voor gebruiken. Verder komen deze fietstassen ook vaak in mooie designs, modellen en kleuren waardoor er genoeg te kiezen valt.

Maar wanneer het puntje bij paaltje komt is een persoonlijke keuze de doorslaggevende factor. Je zal voor jezelf moeten bepalen welke het beste bij jouw leefstijl past. We gaan je hieronder de voordelen noemen van een enkele fietstas om je keuze wat makkelijker te maken.


De 10 voordelen van een enkele fietstas

We gaan je laten zien welke voordelen die enkele fietstassen hebben. Je kan dan voor jezelf bepalen of het aansluit bij jouw wensen. Zodat je kan kijken of de aanschaf ervan zinvol is, of je toch beter voor een ander soort fietstas kan gaan.


1. Minder zware belasting tijdens het fietsen

Een enkele fietstas is op zijn minst de helft zo klein in vergelijking met dubbele fietstassen, wat natuurlijk vrij logisch klinkt. Maar er bestaan ook enkele varianten die nog wat compacter zijn, of in ieder geval ogen. Het is vaak meer dan genoeg om de spullen die je dagelijks meeneemt in te vervoeren.

Wel een groot voordeel is dat de belasting dus ook een stuk minder is. Je zal merken dat fietsen met een enkele fietstas, bijna niet anders is dan zonder de tas fietsen. In veel gevallen zit hij ook wat hoger en leunt hij, natuurlijk wel wat, maar niet helemaal aan een kant van de fiets. Door die plaatsing zal je dus maar een klein verschil merken in gewicht en balans tijdens het fietsen.

Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf wat je meeneemt in jouw enkele fietstas. Maar tegenwoordig zijn laptops lichter, staat veel papierwerk digitaal en zijn bv. enkele kledingstukken meestal ook niet loodzwaar.


2. Simpel te plaatsen

Wanneer we even kijken naar dubbele fietstassen, dan worden deze meestal met het middenstuk over de bagagedrager gelegd. Vervolgens zal met riempjes, soms ook haakjes of andere bevestigingsmaterialen, de boel worden vastgemaakt. In bepaalde gevallen zit er zelfs een complete constructie bij voor de bagagedrager. Het kost je dus iets meer tijd de handel te installeren.

Hoewel er bij de enkele fietstas soms ook bepaalde onderdelen moeten worden vastgemaakt, zijn er ook varianten die direct klaar zijn voor gebruik. Ze klikken aan de bagagedrager vast met sterke haken die ervoor zorgen dat je fietstas nergens heen gaat. Het mooiste is wanneer die haken op een slimme manier zijn weggewerkt in de fietstas, zodat je er bij het afhalen geen last van hebt.

Over het algemeen zijn enkele fietstassen dus makkelijker op je fiets te plaatsen.


3. Vaak is een enkele fietstas ook een "pakaftas"

Je kan ze doorgaans, zeker bij de nieuwere modellen, ook van je fietst halen zonder dat je ook maar iets achterlaat. Dit heet de zogenaamde pakaftas, waarbij je dus in feite je fietstas omtovert tot een normale tas die je overal naartoe kan meenemen. Natuurlijk zit ook hier weer verschil in tussen bepaalde modellen. Sommige zijn enkel bedoeld om makkelijk eraf te halen, maar niet om hem vervolgens echt in de vorm van een tas te dragen.

Dubbele fietstassen kan je eigenlijk nooit eenvoudig meenemen. Ze zitten ook 9 van de 10 keer vast aan de fiets, waardoor je ze eerst helemaal los zou moeten halen. En wie gaat er nou aan de wandel met dubbele fietstassen?

De meest praktische enkele fietstas modellen zijn die je kan transformeren in verschillende tassen. Zodat je hem in alle omstandigheden makkelijk kan meenemen. En waarmee het veel meer is dan alleen maar een fietstas.


4. Trendy designs, stijlen en kleuren

Je ziet het nog steeds vaak bij de “oldschool” dubbele fietstassen …ze zijn meestal groot, saai en nogal lomp vormgegeven. Natuurlijk zijn de nieuwe modellen wat strakker, maar toch blijft het meer alleen maar een praktisch object die in andere aspecten veel te wensen overlaat. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

De enkele fietstas is meer voor de moderne man en vrouw, die ze voor dagelijks gebruik willen laten blenden in hun eigen persoonlijke stijl.

Een mooi afgewerkt design waar de klasse vanaf straalt, pakkende felle kleuren en slimme extra’s zijn hierbij heel belangrijk. Los van het feit dat hij natuurlijk ook gewoon degelijk moet zijn in gebruik. Maar kiezen voor bepaalde materialen, designpunten en vernuftig aanwezige snufjes maken het verhaal wel helemaal af.


5. Goedkoper in aanschaf

De enkele fietstas is doorgaans wat voordeliger in aanschaf, in vergelijking met dezelfde soort fietstassen. Je krijgt immers ook stuk kleinere fietstassen. Dit kan een bepalende factor zijn, wanneer je eigenlijk al neigt naar een enkele en geen dubbele fietstassen.

Het is wel belangrijk te beseffen dat er veel verschillende soorten fietstassen zijn. Zo kan een enkele variant soms ook duurder uitpakken, puur vanwege het feit dat dit model meer geavanceerd is dan het dubbele model. Denk hierbij bv. aan een enkele fietstas van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen, een trendy design en veel extra’s die je bij een goedkoop model niet zal terugvinden.

Echter in de regel zijn enkele fietstassen dus iets goedkoper. Ga alleen niet altijd standaard uit van een enkele fietstas die ook precies de helft in prijs is in vergelijking met zijn dubbele variant. Zo werk het niet, het zijn namelijk 2 totaal verschillende fietstas modellen.


6. Ideaal om je laptop in mee te nemen

We leven in een economie met internet, laptops, telefoons en andere digitale apparaten die worden gebruikt voor werk of andere dingen. Dat is ook de reden waarom je tegenwoordig bijna elke student vanaf een bepaalde leeftijd met een laptop naar school ziet gaan. En die laptop moet je zo makkelijk mogelijk kunnen vervoeren.

Het voordeel is dat ze steeds lichter, platter en kleiner worden gemaakt voor een optimaal gebruikersgemak. Maar je zal hem toch ergens kwijt moeten kunnen. Dat kan in een tas (of vaak sleeve), maar op de fietst is dat wat minder handig. Hiervoor laat een enkele fietstas zich dus perfect lenen.

De tassen zijn groot genoeg om de meeste “onderweg” laptops in mee te nemen. Je kan er zelfs nog andere spullen in kwijt. Zo is je laptop goed veilig en heb je hem ook altijd bij de hand, voor wanneer je erop moet werken.


7. Een enkele fietstas zit niet vast aan je fiets

Het voordeel van dubbele fietstassen is dat je er grote dingen in mee kan nemen. Denk hierbij aan de wekelijkse boodschappen voor veel mensen die geen auto hebben. Of waar wel een auto aanwezig is, maar niet altijd beschikbaar. De fietstassen worden ook in grote steden gebruikt, waar het doen van boodschappen met de auto juist vaak minder voorkomt dan erbuiten gebeurd. Een nadeel is dat ze bijna altijd aan je fiets vastzitten.

Het voordeel van de meeste enkele fietstassen is dat ze kunnen worden toegevoegd, maar ook volledige kunnen worden verwijderd van jouw fiets. Zo kan je ze gebruiken op de momenten dat fietstassen nodig zijn …en niet dan is je fiets vrij van allerlei opslagplaatsen.

Dit maakt het gebruik wat vrijer, immers heb je niet altijd een fietstas aan je fiets hangen wat wellicht kan gaan irriteren. Maar gebruik je hem op momenten, bv. doordeweeks naar je werk, wanneer dat nodig is. Ideaal voor zakelijke gebruikers, scholieren of vrijetijdsgenieters.


8. Groot genoeg voor de dagelijkse dingen

Waarvoor ga je een enkele fietstas gebruiken? In de meeste gevallen zal je er dus bv. een laptop, eten en drinken, wat papierwerk of boeken, kledingstukken, zonnebril, deodorant, make-up, portemonnee of telefoon in willen meenemen. Of andere spullen die je veel gebruikt.

Dat maakt de tas groot genoeg voor al je dagelijkse dingen. Je gaat er niet 3 zware boodschappentassen in hangen, planten voor de tuin mee vervoeren of dingen verhuizen van A naar B. Daar zijn dubbele fietstassen weer beter voor geschikt.

Je hoeft jezelf dan ook geen zorgen te maken, meestal kunnen al jouw spullen gewoon in de tas. Maar kijk anders voor de zekerheid even naar de maten, vorm en inhoud voordat je er eentje aanschaft. Dan weet je het zeker!


9. Enkele fietstas ook te gebruiken in alle omstandigheden

We weten dat veel van de dubbele fietstassen standaard al behoorlijk robuust zijn, althans de wat betere modellen. Ze zijn meestal ook waterdicht wat betekent dat je spullen er altijd weer droog uitkomen. Verder heb je nog de wat meer bestendige tassen voor bv. fietsvakanties welke van alle gemakken zijn voorzien en uitblinken in kwaliteit.

De enkele fietstas is echter ook bedoeld om in alle seizoenen te kunnen gebruiken, wederom praten we dan wel over de wat betere modellen. Om een voorbeeld te geven, je hebt goedkope modellen die waterafstotend zijn. Prima te gebruiken voor wat toevallige spatjes, maar niet voor wanneer er veel water aan te pas komt wat dan door je fietstas kan komen.

In dat geval heb je toch echt een waterdichte nodig, die tot en met de naden is beschermd tegen ongewenste waterdoorvoer. We raden je dan ook zeker aan voor een waterdichte fietstas te gaan. Zo komen je spullen er altijd weer netjes uit.


10. Je spullen zijn altijd veilig

Omdat je de spullen veilig houdt in de enkele fietstas, maar deze ook makkelijk mee kan nemen worden ze niet snel prooi voor dieven. Soms zie je weleens mensen die boodschappen in een dubbele fietstas laten zitten. Vervolgens lopen ze even een andere winkel in om nog even wat te halen. Ze komen terug en …de spullen zitten er nog steeds in.

Het zal meestal wel goed gaan, maar wil je het risico nemen? Zeker met wat duurdere spullen die in de tas aanwezig zijn wil je deze niet achterlaten bij je fiets. Daarbij kunnen er wel belangrijk dingen in zitten die je nodig hebt voor je werk of andere zaken.

Met een tas die jij kan meenemen op jouw rug of schouder heb je daar geen last van. Je maakt de fietstas eenvoudig los, ritst de haakjes weg en kan hem omslaan. Ideaal voor wanneer je overal naartoe gaat.


Welke 5 extra’s heeft de Rohtar enkele fietstas?

Je weet nu wat de voordelen zijn van enkele fietstassen, tijd om je ook te gaan laten zien waarom die van Rohtar net dat beetje extra kwaliteit bieden. Je wilt tenslotte een fietstas waar je op kan bouwen. Ontdek de pluspunten hieronder.


1. Veiligheid staat hoog in het vaandel

Wij vinden veiligheid in het verkeer, ook toegepast op onze fietstassen, zeer belangrijk en het staat dan ook hoog op ons prioriteitenlijstje. Je kan dit zien aan de felle kleuren die we hebben, die niet alleen trendy maar ook verkeersvriendelijk zijn. Het speelt een belangrijk rol tijdens de ontwikkeling van onze fietstassen.

Maar we hebben ook zwarte varianten. Die zijn echter ook prima te gebruiken, want op alle fietstassen die we verkopen zitten reflecterende onderdelen. Zo zit er een driehoek op die reflecteert, maar biedt ook ons logo dezelfde reflectie.

Verder heeft de sluiting die de schouderbanden met elkaar verbindt een fluitje in het klikmechanisme. Zo is de Rohtar zelfs in noodsituaties van alle gemakken voorzien. Hier is dan ook goed over nagedacht.


2. De Rohtar enkele fietstas is 100% waterdicht

Wij willen het beste voor onze enkele fietstassen en daarom dan ook niks aan het twijfel overlaten. Het is de reden waarom onze Rohtar enkele fietstas helemaal waterdicht is. De buitenste laag is dus niet alleen stevig, maar ook met het hoogwaardige pvc materiaal tevens waterafstotend. Maar ook waterdicht tot de naden aan toe, die helemaal zijn afgewerkt zodat er geen water wordt doorgelaten.

Verder zijn onze fietstassen ook van goede kwaliteit, waardoor ze niet snel slijtage vertonen en lekker aanvoelen bij gebruik. Dit valt heel snel op in vergelijking met andere fietstassen. We willen je die ultieme gebruikerservaring geven. Je spulletjes zijn in onze fietstassen dan ook altijd goed beschermd.


3. Fietstas, rugtas en schoudertas in 1

En dan misschien nog wel het meest kenmerkende aan onze enkele fietstas, de veelzijdigheid in manieren waarop je hem kan gebruiken. Het is namelijk een fietstas, rugzak en schoudertas in 1 en dezelfde tas. Om te beginnen is hij met de stevige haakjes makkelijk aan de fietst te hangen. Zodat je hem veilig kan meenemen op elke fietstocht.

Je haalt hem er overigens net zo makkelijke weer vanaf.

Ga je verder lopen, dan vouw je het gedeelte onder de haken hierover en rits je ze zo weg. De voering van dit stukje stof is dikker, zodat je zonder prikken de rugtas kan dragen. Ook met een zware lading aanwezig in de fietstas.

Met de schouderbanden kan je hem ook makkelijk omslaan. Dit verhoogt het draaggemak en op die manier haal je snel even wat uit de tas. Je ziet de schoudertas ook steeds vaker, vanwege het prettige gebruik ervan.


4. Trendy, kleurrijk en slim design

We besteden veel aandacht en tijd aan onze fietstassen, om een zo goed mogelijk product voor klanten op de markt te brengen. Je ziet dit terug in de afwerking, het design en de gebruikte materialen. Gebruik je een tas van hoogwaardige kwaliteit dan zorgt dit voor meer vreugde …en daar doen we het voor.

De kleuren zijn lekker fel, karakteristiek en modern. Maar wil je gewoon een mooi stijlvol zwart model, dan is die ook verkrijgbaar. Wij willen de keuze hierin vrijhouden, zodat mensen zelf kunnen nemen wat ze willen.

Verder hebben wij de tas slim gemaakt, waaronder bv. de haken die goed worden weggewerkt. Maar ook sommige extra’s voor veiligheid. Daarbij kan je de tas ook vacuüm oprollen en met het kliksysteem of klittenband weer vastmaken. Zo verberg je loze ruimtes die op bepaalde momenten overbodig zijn.


5. Een eerlijke prijs voor de consument

Ondanks dat wij veel tijd investeren willen we toch de prijs laag houden. Wij maken onze producten dan ook met een heel andere insteek. En dat merk je terug in het eerlijke prijskaartje dat aan de tas hangt.

Je ziet nog weleens enorme massaproducties, die vaak alleen maar opgang komen vanuit de “snel geld verdienen” gedachte. Er wordt vaak iets minder nagedacht over hoe de consument het product ervaart. Waarbij het doel is om vaak met goedkope materiaalsoorten hun slag te slaan.

Wij zijn meer bezig met onze klanten, maken kwaliteitsproducten en zoeken hiervoor de ideale ratio in prijs-kwaliteitverhouding voor onze doelgroep. Dat maakt ons populair onder vele gebruikers van onze producten.


Vind jouw favoriete enkele fietstas!

We hebben je nu veel voordelen laten zien van enkele fietstassen. Het is vervolgens aan jou om te bepalen of deze tas bij je past. Veel Nederlanders zijn er al dolblij mee, omdat het ze grote voordelen biedt bij hun dagelijkse gebruik ervan. Je kan er prima alles in meenemen!

Je kan de Rohtar vinden in onze webshop. Wil je toch wat meer ruimte in je fietstas? Dan hebben we ook nog andere modellen voor je.

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, schrijf je dan ook gelijk in voor onze nieuwsbrief …voor interessante nieuwtjes.